Wedi-plader, dette bør du vide (Købsguide 2021)

Wedi-plader, dette bør du vide (Købsguide 2021)

Du har garanteret aldrig set en wedi-plade, men det er ikke fordi, der er så få af dem derude.

Wedi-plader, fliser og andre byggematerialer i de danske hjem, hvor de gør sig bemærket med deres stærke vandafvisende egenskaber.

Ved første øjekast ligner disse plader noget for børn at lege med ved poolen eller stranden ved dit hjem; lad dig dog ikke narre – wedi-plader de vil give dig en uventet holdbar finish på ethvert byggeprojekt!

Hvad er wedi-plader?

Wedi er en tysk virksomhed. Wedi blev grundlagt af Helmut Wedi, som åbnede det i nærheden af Ruhr-distriktet. Nu har Wedi sponsoreret Schalkes stadion, og de fortsætter med at vokse i popularitet, da kunder fra hele verden bruger deres produkter hver dag.

Wedi-plader er en type letvægtsbygningsmateriale, der har en slagfast kerne omgivet af lag af isolering og forstærkning. Det blå skum er fremstillet af polystyren, som har lignende egenskaber som flamingo, bortset fra at det er hårdere samt modstandsdygtigt over for stød. Efter skumlaget kommer et omgivende glasfibernet med mørtelbelægning over dette til beskyttelse, inden der til sidst tilføjes plastelementer, som de fleste materialer gør i dag

Skumkerneplader er gode til vådrum, fordi deres skumkerne gør dem vandafvisende og nemme at arbejde med. De er også stærke, lette og vejrbestandige, hvilket betyder, at de ikke rådner eller mugner over tid. Derfor bruger folk dem på alle mulige steder, der kan være kolde (f.eks. vægge), skæve/irregulært formede (hvilket er svært at finde materialer til) eller uinteressante.

Hvor bruges wedi-plader henne?

Wedi-plader fliseprodukter til badeværelset og andre steder, har fundet vej til stort set alle steder.

De kan bruges på gulve og vægge ud over lofter, fordi de er både vandtætte og stødsikre.

Wedi er også kendt for at lave møbler af disse materialer, som nogle måske finder unikke eller endda kreative, afhængigt af hvordan man ser det!

Du kan bruge fliserne til både selvbærende gulve lagt på strøer eller ikke-bærende gulv direkte over beton. Der findes også specielle fliser, der bruges i brusenicheområdet, hvor producenten haQr lavet et fald til afløb, så det er nemt og hurtigt at installere.

Dog skal der stadig installeres vådrumsmembran hvis de danske regler og bestemmelser skal følges selv med dine fliser, men det ville ske alligevel efter hvad jeg har lært om Danmarks byggeteknik…

Wedi plader har modtaget MK-godkendelse, en dansk ordning, der går ud over CE-mærkning. Hvis dit produkt har denne certificering, så kan det leve op til det, det lover.

Wedi er et unikt nyt materiale til møbelbyggeri, fordi det er hurtigt, nemt at arbejde med og kan bruges på flere forskellige måder. Wedi giver dig f.eks. mulighed for at bygge håndvaske direkte ind i din enhed eller bænk, hvis det ville øge funktionaliteten i dit badeværelse bedre end blot at have den siddende ovenpå, som normale enheder gør. Interessant er også nogle af deres wellness-former, som giver dig mulighed for at flise dem op uden nogen som helst installationsproblemer; de er klar, så snart de kommer ud af kassen!

Du kan også bruge dette dejlige produkt ved at skabe mere flamboyante dekorationer, f.eks. ved at dække den ene side hver gang, men husk: fliserne passer rigtig godt sammen, så ethvert design vil se godt ud, uanset om det er flisebelagt forfra eller bagfra

Når man isolerer, tænker man typisk på en dampspærre for at undgå besværligheder. Selve brædderne kommer med en isoleret diffusionsåben dampspærre, der holder fugt og råd på afstand, så der ikke bliver nogen problemer i fremtiden! Du kan nemt installere disse brædder ved at bruge lim på bagsiden af dem, få skruer samt wedis-dybler, som hjælper med at forhindre revner eller forskydning. Hvis du har brug for noget tungt hængt fra dine vægge, så fastgør det ordentligt, mens små ting blot kan hænge på gipsplugs direkte fra brættet uden at forårsage skade!

Når man isolerer ,tænker man typisk på en dampspærre .Wedi-brædderne indeholder deres egen isoleringsdiffusion sikker dampspærre som holder fugtniveauet nede og forhindrer vægskader !

Fordele & Ulemper : Wedi-Plader

En af de største fordele ved at bruge wedi-plader er deres styrke og modstandsdygtighed over for fugt. De er også meget nemme at arbejde med, hvilket betyder, at du sparer tid eller penge, afhængigt af hvad dine prioriteter måtte være på det pågældende tidspunkt. Pladerne har en isolerende effekt, så det kan faktisk vise sig at være en ulempe at fræse gulvvarme ind i dem, fordi det vil tilføje mere vægt på det, der lægges ovenpå, som gulvfliser måske? Plus de kan blive ret dyre for nogle materialer, hvis de ikke overvejes nøje på forhånd!

Hvor meget isolerer wedi-plader?

Byggepladerne har en høj grad af isolering, idet deres U-værdier er henholdsvis 2,13 for 12,5 mm plader, 0,65 for 50 mm plader og 0,34 for 100 mm plader (U er en forkortelse, der bruges til at repræsentere de isolerende egenskaber). Denne værdi kan sammenlignes med mineraluld, som har en gennemsnitlig U-værdi, der er 1/3 mindre end de fleste andre materialer, nemlig 0,11 – 0,14 W pr. kvadratmeter Kelvin (K) eller 4245 – 5540 watt i en time pr. kvadratmeter, afhængigt af tykkelsen (1 cm = 10 K , 1 tomme = 12 grader Fahrenheit)

Byggepladerne isolerer faktisk ret godt, idet 12,5 millimeter plader har U-værdier på 2.,

Wedi-plader er dog en løsning, der er betydeligt dyrere end andre isoleringsmaterialer. Det betyder dog ikke, at du skal ignorere omkostningerne til arbejdskraft, når du isolerer en indvendig væg eller kælder, da det kan være tidskrævende og vanskeligt at udføre manuelt, medmindre det gøres korrekt med værktøj som boremaskiner osv.

Hvad koster wedi-plader?

Wedi-plader er dyrere end vådrumsgips, men de kan betale sig selv tilbage i det lange løb. Wedi er et isoleringsmateriale, der holder længere og normalt kommer med 10 års garanti; det koster omkring 3-500 kroner pr. plade, mens vådrumspuds typisk kun koster 60-100 kroner pr. plade. Selvfølgelig kan disse materialer ikke sammenlignes som bananer og pærer, fordi det ene af dem er meget stærkere, men du bør forvente at bruge omkring dette beløb på begge materialer afhængigt af dit budget.

Indholdsfortegnelse

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

On Key

Relaterede Artikler