De 4 Bedste Vådrumsplader Til Vådrumssikring

De 4 Bedste Vådrumsplader Til Vådrumssikring

Vi har fundet 4 fantastiske vådrumsplader, der er perfekte til dit badeværelse.

I vådrum skal du bruge materialer, der kan tåle fugt. I bygningsreglementet er der fastsat krav til hvilke typer materialer, og hvordan de skal anvendes, så de er lovlige.

De vigtigste punkter om dette emne fra dokumentet Guide 252 SBi omfatter bl.a

1) Når du bruger byggeplader/paneler (f.eks. gipsplader), er det vigtigt, at de er vandtætte med et cementlag eller vandafvisende klæbebånd på alle vandrette samlinger, før du påfører fliser;

2) For at undgå skimmelvækst bør der ikke være nogen mellemrum mellem de enkelte plader efter montering. 3) Sørg for god ventilation ved at installere en udluftningsåbning for hver 1 m² samt om nødvendigt omkring vinduer

Andre materialer som fx Wedi-plader af polystyren er ikke nævnt i bygningsreglementet. Dem kan du i stedet finde på listen over MK-godkendte materialer til vådrum, som kan ses på hjemmesiden www.etadanmark.dk.

Følg vejledningen fra producenten

Når du køber MK-godkendte materialer, er det vigtigt at læse producentens tekniske anvisninger om korrekt brug og opbevaring. Disse er afgørende for om produktet er godkendt af de lokale myndigheder.

Hvis det f.eks. i den tekniske vejledning står, at en plade skal være mindst 20 mm tyk og understøttes pr. højst 60 cm med højst 25 cm mellem hver skrue, skal alle tre krav være opfyldt. Ellers er den ikke godkendt til brug i vådrum.

Desuden skal pladerne også have været behandlet med en vådrumsmembran før montering i de dele, hvor dette krav i henhold til SBi-anvisningerne var påkrævet

 

Skumplast (Wedi-plader)

Skumplader er en af de mest populære byggeplader. Det fås i mange forskellige tykkelser og kan bruges til at beklæde vægge, isolere gulve eller bygge møbler. Kernen har polystyren, der er blevet belagt på begge sider med glasfiberforstærket mørtel.

Inden byggeprojektet påbegyndes, er det vigtigt at kontrollere, om den enkelte skumplade har MK-godkendelse og krav til brug. Materialets navn kan variere fra producent til producent, f.eks. Litex, Lux eller Wedi.

Til skeletvægge skal Wedi-pladerne være mindst 20 mm tykke. De fastgøres med skruer, der er mindst 20 mm længere end bræddernes tykkelse og med en afstand på op til 60 cm mellemrum. Underlaget består normalt af trærammer med stolper på 45 × 70 mm, der er placeret med 30-60 cm mellemrum.

Pris: Ca. 200 kr. pr. m2 (20 mm)
Anvendelse: Primært til vægge og gulve – pladen kan dog også bruges til at bygge inventar
Tykkelse: 4-100 mm
Dimensioner: Typisk 60 x 250 cm eller 900 x 240 cm
Vægt: >1 kg/m²
Fordele: Alsidig, lav vægt, nem at skære til, isolerende
Ulemper: Høj pris

Indholdsfortegnelse

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

One Response

  1. Etageejendom fra år 1886 med bjælkelag af 200×200 tømmer. Kan man udlægge 20 mm kontruktionkrydsfiner, Wediplader, vådrummembran? og gulvklinker. Hvad med el-gulvvarme. Faldet på krydsfineren udføres i henhold til SBI-Anvisning 252
    Send en forståelig skitse efter gældende regler. I har selvfølgelig ikke ansvar for statikken, det sørger vores statiker for.
    Principskitse for letvægskonstruktion om vådrum.
    På forhånd tak og
    Med venlig Hilsen Cai Schack Eriksen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Relaterede Artikler

Gulvrenovering

Gulvrenovering: Opfrisk Dine Gulve

Gulvrenovering er en af de mest effektive måder at forny dine gulve på, uanset om det er derhjemme eller på din virksomhed. Med professionel hjælp